pondelok 25. februára 2013

Cambridge

Caauko,
ja mam krasny vikend za sebou.Som stastna a nabita naladickou a spomienkami na dalsich par dni. Milujem tieto vyletove vikendy, pretoze potom z nich "zijem" este dlho.
Moj vikend sa zacal vselijako, pretoze este v piatok vecer som musela dat spat maleho ja, kedze sa po 2 hodinach spanku zas zobudil. Nastastie zaspal skoro, aj ked sa  vzpieral,ale spanok bol silnejsi ako on. :D Sobota sa pre zmenu zacala pre mna uz o siestej rano, kedze "drobec"sa rozhodol,ze uz nebude viac spat a chce sa hrat alebo robit nieco viac uzitocne. Nastastie som sa uz zbalila predosly vecer lebo naposledy som balila uz skoro na odchode. Napodiv skoro vstala aj "mamicka", co som bola velmi prekvapena, ale bolo to asi preto,ze "otecko" siel do prace. Zatvorila som za sebou dvere a pocujem, vidim ako k nim uteka "drobec" a krici : "Katkaaaaaa" tak sme sa este pomojkali a rozlucili, aj ked bol z toho taky nesvoj,ze mu idem niekde prec. My sa mame jednoducho veeelmi radi. :)
Neskutocna zima mi bola a autobusu nikde.Cesta do Bedfordu zbehla rychlo a tak sa moje dve spolucestujuce rozhodli, ze by sme mohli vyskusat stopovat, vraj to tu je velmi rychle stopnut auto. Zohnali sme karton napisali mesto,ale to mesto nekoncilo a nekoncilo ,tak sme sa rozhodli stopovat v meste....vymrzli sme a nakoniec sme sli aj tak busom, a to sme mali stastie, ze sme sa tam vosli lebo tu sa v busoch nemoze stat a po nas troch ostalo iba  jedno miesto volne. Dosli sme stastne do ciela a hned sme boli ocarene. :)
Velky krasny park a zmiesane timy hrali lacross alebo ako sa to pise. Ja som ho premenovala na sietkovu alebo sietkanu uz si to vlasne ani napamatam presne.Veeela mladych ludi a velmi sympatickych a stale trenujucich, pretoze vsetci tam jazdili na bicykloch.:P Az sme sa s dievcatami divili na co tam chodi tak vela autobusov cez mesto,kedze kazdy jazdi na bicykli....a k tym bicyklom.Boli,ale ,ze uplne vsade.Oprete o plotik pri kostole,pri obchode, dokonca aj namotovany alebo nejak zazracne pripevneny na stene domu.Uplne vsade a kopa,tolko bicyklov sa nevidi ani v predajnach s bicyklami. :D A ked som uz pri tych bicykloch,tak vam musim  spomenut i kosicky na nich,no rozne boli.Prvykrat v zivote som bola ocarena bicyklami. :D Prechadzali sme sa od jednej collage k druhej, dalsej a dalsej a potom som aj stratila pojem,ci som to videla alebo nie a kde som,vsetko sa mi podobalo na vsetko, a vsetko to bolo krasne. :) To som dala krasnu vetu. :D
Prva budova, co sme navstivili okrem informacneho centra, lebo sme chceli mapku bolo Zoology museum.No,nezalubte sa donho,ked hned vonku nad vchodom visi kostra velryby.Ja som velryby zial videla iba na obrazkoch a tak ma jej velkost dostala.Take to lietadielko.Waauuuu.:) Samozrejme,ako je tu zvykom to najkrajsie je tu zadarmo a skoro vsetky muzea.Aby bolo jasnejsie preco som bola taka "na vetvy" z toho muzea-studovala som biologiu a tie zvieratka,co som tam videla som prvykrat videla na zivo, aj ked bohuzial uz nie zive.Este raz sa mi tu ziada napisat WAUUU. :) Moje roziarene oci sa asi nedali prehliadnut.:)
Tvarili sme sa ako studentky collage a poprechadzali sme sa po arealoch tych neznamejsich zadarmo  a ochali sme tou krasou a aby ste mi verili,tak priadam aj fotky,ale to uz nebude ono lebo fotkami sa zial neda zachytit atmosfera.:)
areal jednej z mnohych college :)


Boli sme na kostolnej vezicke (Great St Mary's).Vyhlad bol neskutocny, neskutocne krasny.Prakvapil nas ujo,ktory predaval listky na vtup do vezicky,totiz mal tam brozurku o kostole v cestine. :) Moje dve spolucestujuce su cesky,to som sa akosi pozabudla zmienit, ale aby ste si nemysleli,oni boli podstatnou sucastou vyletu lebo bez nich by to urcite nebolo take super. :)

vyhlad z vezicky na univerzitnu kniznicu

vyhlad na sevrnu cast

Neviem,ci som to spominala, lebo sa mi to nechce citat a tu predoslu cast som pisala este vcera vecer, ale fakt pekni chalpci. :D Narodnost si mozete vybrat podla vkusu. :D
Videli sme chalana,ktory sa nasackoval do odpadkoveho kosa a hral  v nom na gitaru a spieval,aby ste si nemysleli,ze do velkej bedne,tak dufam najdem foto (ale musim aj zistit ako sa tu pridavaju fotky :D) :D


A taketo necakane zazitky robia vylet este krajsim.Neda mi nespomenut "mokreho" chlapa-chlapca,kedze som uz pri chlapoch. :D Samozrejme nazvala som ho tak ja,a to preto lebo na riecke studenti robia prehliadky alebo ako to mam nazvat na clnkoch-mozme to volat gondoly.A bol mokry tak som to ukazala dievcatam a hned bol smiech lebo ja si nepremyslim niekedy vopred,co poviem a vyznelo to fakt divne. :D A dalsi chapec taky na nufkanie (preklad slova nufkanie,ak neviete ,co to znamena :P :cuddles) a pohranie sa.Sladky chapec s oslnivym usmevom,ale vyzeral velmi  mlado na to,ze pracoval v pube. Ten usmev stal za to,takze sme sa tam zdrzali. :D Dali sme si pre mna nezvycajne napoje,kedze kavu nepijem a mala som latte a pivo uz vobec nie, a aj to som mala,ale dokonca  mi nebolo ani odporne. :D Ten zivot tu ma akosi meni.:D
Dalsia zvlastna vec ,co sa nam prihodila na putovani bolo,ze sme nesli ziadnou hrozostrasnou ulickou k nasmu "byvanicku". Na nasich vyletoch sa to proste nestava. :D To nas vsetky tri uz dostalo uplne. :D
Podla tolkych smajlov vidno v akej som bola, a v akej naladicke stale som. OOOjj. :) Milujem taketo vikendy, ale toto som uz spominala. :)
Nedela bola uz len taka oddychova. Vyspali sme sa my tazko pracujuce au-pairky do ruzova. Navstivili sme King's college,tam sa teda platilo vstupne,ale kostol v arealy fakt stal aj za to vstupne, aj ked sme si mysleli,ze sa bude dat vojst aj do nejakej budovy,ale bohuzial nedalo sa.Neuveritelna krasa a to my na Slovensku mame nadherne kostoly,ale tento bol taky iny, ale nadherny. :)
Este som sa nezmienila o nadhernej zelenej travicke,ta je skoro vsade,ale tu kontrastovala s tymi straymi honosnymi budovami.Urcite si myslite,ze som cvok,ze pouzivam tolko superlativov na to mesto,ale kto neuvidi neuveri. Nadhera sa slovami opisat neda tak vystizne a presne takze sup, sup do Cambridge. :)
A este jeden poznatok,davajte si tam pozor, teda ceknite si otvaracie casy vsetkeho,co chcete navstivit pretoze tu je takym blbym zvykom mat zavrete v nedelu alebo otvorene iba par hodin a to aj obchodne centra. :)Tak to bola dobra rada na zaver. Prajem kraaasny vecer :)
areal King's collage

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára